HEA

H-balkar är en typ av strukturell stålbalk som används mycket i bygg- och konstruktionsindustrin. Namnet kommer från dess likhet med bokstaven "H" i profil. H-balkar är dessutom mycket anpassningsbara. De kan tillverkas i en mängd olika storlekar och längder för att möta specifika byggkrav, och de kan svetsas, bultas och nitas ihop för att skapa komplexa strukturer. Deras flexibilitet och hållbarhet gör dem till ett oumbärligt verktyg inom modern byggkonstruktion.

HEA-balk är en typ av balk som används inom bygg- och konstruktionsbranschen för att ge stöd och stabilitet åt olika typer av konstruktioner. Balken är tillverkad av stål och har en H-formad profil, vilket ger den hög hållfasthet och stabilitet.
HEA-balkar används ofta i byggprojekt där det krävs hög belastningskapacitet, till exempel i broar, takkonstruktioner och större byggnader. Balkens utformning gör den också lämplig för användning som pelare, då den kan motstå vertikala krafter och belastningar.
En fördel med HEA-balkar är deras flexibilitet och möjlighet att anpassa till olika typer av projekt och behov. De kan enkelt skäras till önskad längd. Dessutom är HEA-balkar relativt små jämfört med andra typer av balkar, vilket
underlättar hanteringen och monteringen på byggplatsen.